BTS logo

BrăilaTechSprint

Regulament

Terminologie

Ediția II

1.1 Hackathon – competiție între echipe prin care se propune un proiect/soluție ce are la bază aplicații ale tehnologiei IT pentru diverse probleme/provocări sociale. De regulă, competiția se desfășoară pe durata a 24 - 72 ore, timp în care echipele participante încearcă să aducă proiectul (soluția) într-un stadiu cât mai avansat de dezvoltare. La finalul competiției, cele mai bune soluții prezentate vor fi premiate de către un juriu.
1.2 Echipa hackathon – echipa formată, de regulă, dar nu obligatoriu, din 3 persoane (programator, grafician și comunicator/prezentator), cu abilități și cunoștințe complementare pregătite să concureze într-un concurs tip hackathon.
1.3 Tema – provocarea concursului prestabilită de organizatorii hackathon-ului pentru care echipele înscrise trebuie să găsească soluții de natură tehnico-economică în timpul alocat prin regulament.
1.4 Soluție - în contextul “Brăila Tech Sprint” prin “soluție” se înțelege un complex de măsuri care abordează o problemă în vederea soluționării/ameliorării acesteia, care ulterior poate fi cladita intr-un start-up. Soluția se va baza pe una sau mai multe tehnologii de programare și/sau de altă natură. De asemenea, soluția propusă trebuie să fie inovativă și să creeze o perspectivă reală de adresare a problemei de la care se pleacă. Soluția trebuie să fie sustenabilă din punct de vedere tehnic, cu alte cuvinte, să prezinte o fundamentare a modelului de implementare care poate fi aplicat.
1.5 Juriu – reprezintă comitetul invitat de echipa de organizare care va evalua lucrările, conform baremului anexat la acest document, la încheierea termenului. Din juriu face parte și un reprezentant al echipei de organizare.
1.6 Startup – un startup este o companie care se află în primul stadiu al operațiunilor sale. În faza de startup, compania încearcă să-și găsească direcția. Cu alte cuvinte, ea încearcă să descopere o potrivire între produs și piață. Trebuie să se adapteze la piață, să stabilească segmentarea clienților și să experimenteze cu diferitele caracteristici ale produsului. Dacă totul este pus la punct așa cum trebuie, atunci afacerea poate avea șansa de a evolua de la faza inițială de startup.

Orice întrebare sau solicitare de informații suplimentare despre hackathon poate fi trimisă pe adresa de email.